Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen over Vetafscheiders / vetputten

Wanneer is een vetafscheider / vetput vol?

Een vetafscheider / vetput is vol wanneer de maximale laagdikte van 16 cm bereikt is, of indien het bezinkgedeelte voor meer dan 50% gevuld is.

Hoe lang duurt het voor een vetafscheider / vetput vol is?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid vet die op het riool geloosd word. Hoe groter de keukenactiviteiten hoe eerder de put vol is.

Hoe groot moet een vetafscheider / vetput zijn?

De grote van de benodigde vetafscheider / vetput wordt door middel van een capaciteitsberekening bepaald, in principe kan gesteld worden hoe groter de keuken des te groter de capaciteit. Neem contact met Vetafscheiders.nl op voor een vrijblijvende capaciteitsberekening.

Wanneer heb ik een vetafscheider / vetput nodig?

Alle bedrijven die die een horecavergunning hebben dienen een vetafscheider / vetput te installeren die voldoet aan de NEN-EN 1825 1 en -2 norm.

Waar plaats ik een vetafscheider / vetput?

Een vetafscheider / vetput dient zo kort mogelijk achter de lozende toestellen geplaatst te worden, indien mogelijk buiten de keuken. Zorg ervoor dat er geen toiletten of regenafvoeren op de vetafscheider / vetput worden aangesloten.

Wat kost een vetafscheider / vetput?

Dit is afhankelijk van de gekozen uitvoering en materiaalsoort.
Neem contact op met Vetafscheiders.nl voor een goed advies en scherpe prijs.

Indien ik een grotere afscheider / vetput kies, hoeft deze dan ook minder gereinigd te worden?

Een afscheider / vetput die groter is dan de benodigde capaciteit is nooit verkeerd, u heeft dan in de toekomst nog ruimte voor eventuele uitbreidingen zonder de afscheider te vervangen voor een grotere. Echter is de vetopslagcapaciteit bij een grotere afscheider niet evenredig zo groot. Het oppervlakte bepaald de inhoud van de afscheider, vaak zijn grotere afscheiders dieper maar niet veel groter. Met als gevolg dat de afscheider toch gereinigd moet worden als de laagdikte 16 cm bereikt heeft.

Hoe vaak moet een vetafscheider / vetput gereinigd worden?

Zo vaak als voor een goede werking noodzakelijk is,minimaal 1 x per jaar. De laagdikte mag officieel niet meer bedragen dan 16 cm en het bezinkgedeelte mag niet meer dan 50% gevuld zijn met bezinksel.

Wat is de aansluitzijde van een vetafscheider?

Die zijde waar de aansluitspie het hoogst geplaatst is, is de aansluitkant van de afscheider. Omdat de vetafscheider / vetput een ingebouwd niveauverschil heeft betekend dit dus dat de kant van de afvoer op het riool lager is dan de zijde van de inkomende leidingen.